Тема: Харчування і здоров’я Цілі уроку:
ознайомити учнів з основними вимогами до нормального харчування,
розглянути наслідки недостатнього харчування й ожиріння, встановити
чинники, що негативно впливають на процеси обміну речовин; навчитися
складати й аналізувати індивідуальний харчовий раціон, ураховуючи склад і
енергетичну цінність продуктів харчування, а також вік і професію
людини. Обладнання й матеріали: таблиця «Будова клітини тварин», схеми «Обмін білків, жирів і вуглеводів», «Обмін води й мінеральних солей». Базові поняття й терміни: енергетичний баланс організму, потреба в поживних речовинах, недостатнє харчування, надмірне харчування. Скачати розробки уроків з біології Урок 40. Харчування і здоров’я
Джерело: http://biology.ucoz.ua/load/rozrobki_urokiv_z_biologiji_9_klas_urok_40_kharchuvannja_i_zdorov_ja/5-1-0-226 |